Söndag och svar på frågor och sånt

Hej vänner:)

Har haft en skön helg! Fredag- hemma mys. Lördag- kika killanas divisionals game, som dem tyvärr förlorade...= basketen är totalt över... söndag- hel del skype,städa,tvätta,träna,baka:) inget annat nytt direkt för tillfället:)
Här kommer i alla fall svar på lite frågor, hoppas att det hjäpler er!:) Kul att ni gillar min blogg!


PUSS / Evelina


1."Hur hanterar du din hemlängtan?"
- Jag försöker att hålla mig sysselsatt när det blir jobbigt så jag inte har tid att tänka så mycket. Sen är det viktigt att vara positiv och tänka på allt som man faktiskt får ut av sitt år här. Efter varje jobbig period så blir man bara starkare och man lär sig något varje gång, så hemlängtan är bra på ett sätt. Den får en att uppskatta allt där hemma väldigt mycket. För mig funkar det att ha kontakt med dem där hemma också, då känns det bättre, Men inte för mycket och inte för lite, det är en balansgång man får klura ut :)

2. "Har du upplevt några kulturkrockar och i så fall vad?"
- jo det händer rätt ofta. Vet inget riktigt bra exempel men dem har ju en del värderingar som skiljer sig mot vad de flesta svenskar har. Istället för att tycka att det är konstigt så är det i alla fall bättre att vara öppen för deras sätt att göra saker.  Det kan vara allt från vilken tid på dynget dem duschar till hur dem inte äter med kniv, hah:) 

3. "Hur trivs du på High School?"
- Jag trivs jättebra verkligen, det är väldigt annorlunda mot sverige men jag gillar det. Sporterna är en väldigt stor del av skolan och det är så mycket mer än bara plugg som kretsar kring skolan. Annars så tycker jag personligen att själva klasserna är mycket enklare än hemma, det är väldigt enkelt att få bra betyg:)

4." Vad saknar du mest med Sverige?"
- Oj massor, men bortsett från Familj och vänner så är det nog maten, hah:) Annars är det mest allt sånt där som man inte tänkte på att man hade/gjorde. Småsakerna som fyller ens vardag och som betyder mer än man tror. 

5."Vad är det konstigaste någon har frågat dig i usa om sverige? :))))"
- haha oj, typ om vi har bilar och hundar, man får en hel del knasiga frågor, men ibland tror jag inte riktigt att dem tänker innan dem frågar:)

6."Ifall du fick ändra på någonting innan du åkte, vad skulle det vara? Alltså, tillexempel ta med dig mer godis."
- Jag kan börja med att berätta att jag tog med mer än två kg godis och nu i efterhand känns det lite onödigt...Jag käkade inte ens upp allt, och sen har min familj skickat godis när dem har skickat paket så jag har inte ens riktigt saknat svenska godis jättemycket. I början vill man i alla fall testa alla nya saker som USa har att erbjuda, så ta inte med för mycket;) Annars är det nog inget jag glömde att packa med, och det man glömmer kan man ju köpa här för det är sjukt billig shopping !:D

7." Dina första månader verkade vara väldigt jobbiga, ångrade du dig att du åkte?"
- Nej jag ångrade aldrig att jag åkte, men jag undrade nog ett tag om jag verkligen skulle fixa det här. Det var nog värst när jag liksom insåg att jag verkligen var här och inte skulle få se min familj och vänner på 10 månader. Man kommer alltid att ha ups and downs och man ska vara berädd på att det förmodligen förr eller senare kommer vara tufft. Men man kommer alltid ur det och jag lärde mig mycket under den första jobbigt tiden.

8."-Hade du för höga förhoppningar innan du åkte?"
- Jag försökte att vara realistisk och inte ha några förhoppningar alls, men det är svårt. Från början var det nog lite annorlunda mot var jag hade tänkt mig. Man ska inte riktigt tänka att det kommer bli "high school musical" (Även om vissa saker är väldigt likt)Men efter ett tag inser man att ingens år är den andras likt och man ska inte jämföra med andras utbytessår, gör ditt år till det bästa:)

9."Hur bra är ditt basketlag i usa?"
- svårt att säga, vet inte vad jag ska jämföra med. Vi är en B-skola, C är den minsta och det går upp till dubbel A. Vi är helt okej, inget topp lag men okej liksom;) hah.

10. "När du kom dit, fick du göra en audition till basketlaget innan då?"
- Nej vi är en så pass liten skola så vi hade inga tryouts, men jag vet att om du kommer till en större skola så har ni förmodligen det. Det finns tre nivåer, C-team, JV, and Varsity:)

11. "Hur lång är du?"
-Jag är 163 cm lång!

Om ni ska åka så lycka till! Ni kommer få det aaawesome!:)

Frågestund.

Fick frågan om jag inte kan ha en frågestund, och visst kan jag det!:) Så alla som har någon fundering, fråga på så ska jag göra mitt bästa med att svara i någon av de kommande inläggen!!:)

PUSS! / Evelina

178 dagar utan er, 120 dagar left to go

Hej hej hemskt mycket hej!

Nu fixar jag det här, nu är det liksom slutspurten kvar känns det som... känns lite vemodigt. Basketen är över, vi förlorade en skitmatch som vi ledde med 16 poäng och slutligen förlorade med en poäng. På ett sätt är det lite skönt, men sorgligt också, för det har varit otroligt roligt:) Nu får jag i alla fall lite mer tid för mig själv när jag kan träna så som jag vill. Sprang hem från skolan idag och körade cirkel träning när jag kom hem, imorgon blir det gym och på onsdag ska jag förmodligen testa yoga. toppen!

Även denna vecka bara försvann! Var i missoula igår och köpte en eventuell prom dress och lite annat roligt. Hittade världens underbaraste affär också, REI. Gud jag blev typ lycklig bara att vara där inne, dem hade verkligen allt för outdoor activities, allt från cykling till paddling, surfing, klättring, skidåkning, hiking - you name it. Och hur snygga jackor och kläder som helst, det är stunder som dessa jag önskar att jag var miljonär!:) haha.

Aaa, livet rullar på kan man ju säga! För att få lite perspektiv:
Om tre veckor börjar track!!!
Om sju veckor bär det av till Phoenix, Arizona :)
Direkt efter det är det Music festival!:)
Om 8 Veckor så kommer min älskade mamma och morfar hit! kan ni förstå!:)
Och sen är det bara sex veckor kvar i skolan och efter det väntar kalifornien på mig!:)

GAH, det kommer gå fort som bara den, och snart är jag hemma hos er igen. Och jag vet vad ni tänker nu; Ta vara på tiden. Och det är precis vad jag ska göra!:)

Ha det så bra tills vi hörs!:)
PUSS/ Evelina



Ski Trip

Hej alla glada:)

Idag har det varit en vanlig dag i skolan. Hade kanske våran sista basket träning ikväll( beroende på om vi går vidare i tournament eller inte) Efter det hade vi en spagetti feed som några föräldrar fixat, så himla snällt. Så hade dem gjorde jättefina cupcakes med våra nummer på och allting, dem är ju för gulliga:) Nu Har jag precis proppat i mig en halv annanas, gör gott! haha jäklar vad jag bara snackar mat hela tiden...;)

Igår var vi hur som helst på ski trip med skolan ! Var verkligen hur roligt som helst! Först fick vi lov att ta en lektion i en timme och efter det fick vi åka vart vi ville. Instruktören vi hade sa att förhållanderna var bland topp 5 på hela sägongen den dagen, 2 feet med ny puder snö, hur tur har man inte då? :) Älskar det berget vi var på! Hade en toppendag och det känns i kroppen idag kan jag lova!

Imorgon börjar Tournament som sagt i Libby. Spelar Eureka första matchen och guu va vi ska mooosa:)
Nu ska jag pallra mig till sängs(: Ha det så bra så länge!

PUSSS/ Evelina

Alex and cate:)

Mot slutet blev vissa galnare än andra, gaaah! :)

Lycklig tjej

Tänkte bara säga att jag har haft en helt underbar dag i bergen. Ibland finns det inte ord, ibland inser man bara hur jäkla underbart livet är.


Made by Evelina!
 Glad alla Hjärtans dag imorgon mina vänner:)

Sista matchen!

Hej Sverige!:)

Nu sitter jag i min säng och har precis städat och skypeat lite!:) Veckan har varit fin, spelade match igår i Plains (våra rivaler) och vi vann! Så viktigt! Det var sjukt spännande och det slutade 32-30. Jag foulade ut med 1 min kvar och som tur var så missade dem sina free throws!:) viktigt! Idag spelar vi våran sista match, sorgligt. Men sen har vi i alla fall tounament med varsity kvar nästa helg, blir nog roligt. Idag ska jag förrenstan sjunga the national anthem med cate och ellen innan matchen, wooo, spännande! Hoppas jag inte får nån himla black out eller nått när vi står där.

Imorgon blir det förmodligen lite snowboard i bergen, kanon. Nästa vecka ska är det ski-trip på tisdagen, ska bli hur roligt som helst. Jaa det är väl typ det enda nya, eller juste, nu är biljetterna bokade till Phoenix, Arizona i April! Kommer nog blir grymt:)

Nu ska jag käka lite och sen taggataggatagga match. Åh förresten så måste jag säga att jag håller alla tummar jag har för mitt kära lag som spelar SM i umeå denna helg, hoppas ni har det jätteroligt:) Sen vill jag säga Grattis till mina underbara syskon Amanda och Sigge som fyllde 15 och 2 i torsdags och idag:) Ni är bäst.


PUSSS / Evelina



Nu kör vi över Mission tjejer:)

Söndag 6 Februari 2011

Hej Hej Hej Sverige!:)

Gudars vad tiden går, denna vecka bara försvann känns det som! Vet inte ens vad jag har gjort riktigt. haha...
Det har varit skola och träningar och plugg. Spelade match i torsdags och igår. Vi förlorade båda men det var riktigt bra lag och vi spelade bättre än förväntat. Basket är så himla roligt, det trodde jag aldrig att jag skulle säga! Nu är det bara nästa vecka kvar=två matcher. Fy vill inte ens tänka på det, det är så sorgligt på nått vis. 

Angie sov här fredag och lördag vilket var mycket mysigt. Kollade killarnas match i fredags också:)
Idag klippte jag mig på förmiddagen, har ju bestämmt att spara ut håret men känner typ för att klippa kort för det är så himla skönt, älskade att ha kortare hår, haha, jag och beslut är inte en bra kombination. Jag kan verkligen aldrig bestämma mig riktigt...
När jag kom hem så tränade jag en timme vilket var otroligt skönt, men jag kan ju säga att jag förmodligen gick plus på kalorier idag för idag var det nämligen Super Bowl. Vi hade Super Bowl Party hemma hos familjen Beckman. Packers vs. Steelers. Go packers! Riktigt spännande match var det och packers vann tillslut. Men Super Bowl handlar inte bara om football, det handlar minst lika mycket om mat, helt galet. Just nu känner jag mig väldigt mätt och mer än belåten kan man väl säga. Det var en kanonkväll!

Nu väntar min underbara nybäddade och redan varma säng:) Den kommer jag sakna när jag kommer hem igen.

Ha det sä jättebra nu tills vi hörs!
PUSS / Evelina

Bara lite av maten som vi hade ikväll!

Måste bara visa vilken jättefin tårta som Kristi gjorde till mig när jag fyllde år.
 Så gulligt!

:)

Ha de!

RSS 2.0