Torsdag 30 December 2010

Hej Kära bloggen!

Nu är det precis 25 timmar och 8 minuter kvar på 2010, I alla fall för mig här i Montana. När jag tänker tillbaka på 2010 så finns det så många underbara minnen och det är nästan lite läskigt när jag inser hur ruskigt fort det har gått. För ett år sedan var jag hemma och mitt uppe i ett beslut som skulle förändra en hel del i mitt liv. Det var inte helt enkelt men nu i efterhand känner jag mig så glad att jag tog det beslut jag gjorde. För ett år sen var jag hemma och levde mitt vanliga liv och nu är jag liksom på andra sidan jorden och det känns som att leva någon annans liv för ett tag. Det är lite konstigt att man kan förändra så mycket på så pass lite tid egentligen.

Hela 2010 har kretsat mycket kring de utbytesår jag är mitt uppe i nu och det har varit både tufft och roligt på samma gång. Men en av de många saker jag lärt mig under året är att man ska inte hålla på och oraoa sig i onödan för det är bara jobbigt. Allt löser sig fint och man kan inte påverka vissa saker i sitt liv, så varför oroa sig? Tänk hur bra det här blev! Och jag säger bara en sak till alla som funderar på att åka: ÅÅÅÅK! Det är förmodligen något av de bästa jag någonsin gjort!:)

Tack till alla som gjort mitt 2010 till ett riktigt grym år, 2011 väntar och jag känner på mig att det kommer bli minst lika bra!:)

GOTT NYTT ÅR ALLA MINA VÄNNER!

PUSSS / Evelina






 

GOOD JUUUL

GOD JUL PÅ ER MINA VÄNNER!:)

Nu är ju iofs julafton över för er och för mig också för den delen, men vi firar ju inte förrän imorgon den 25e:) Hoppas att ni hade en jättemysig julafton! Det var en annorlunda 24 december för mig kan man väl säga. Vaknade i morse och tänkte att nu är ni alla där hemma och myser framför kalle och brasan och käkar mat och har det bra:) Loggade in på skype och snackade med pappa en bra stund, dem satt och käkade risalamalta och här var jag liksom nyvaken och på andra sidan jorden utan mycket till julkänslor.

Efter att jag pratat med pappa så pratade jag med mamma och hela tjocka släkten som var hemma på Ringvägen. Saknar er alla väldigt mycket där hemma men det känns ändå heelt okej. Trodde att det skulle vara värre. Men jag kommer ju förmodligen fira resten av mitt livs julaftonar hemma i Sverige så det känns rätt lugnt att missa en liten ynklig jul. 

Direkt efter frukosten åkte jag sen in till stan och gymma med min värdmamma. Har lyckats blivit sjuk så det var kanske inte det smartaste att göra men det var rätt kul ändå:) Dagens höjdpunkt var när vi åkte till postkontoret och gissa vad?:O Jag fick mina paket från Sverige!!( utom ett...) Jag blev så himla glad, trodde inte att dem skulle komma i tid, men det gjorde dem!:D TAAACK!! Fick Dessutom ett paket som jag inte ens visste om, och jag blev otroligt glad för det!:) tacktacktack!:) Och förresten så vill jag även tacka alla som har skickat så fina julkort! Det betyder massor! Ni är bäst

Nu under kvällen har vi haft Jeffs släkt här så vi har käkat, spelat spel och öppnat några presenter. Imorgon ska vi till Tinas släkt och fira med dem:) Blir nog kanon, nu har julkänslorna äntligen landat här borta!

Berättade jag förresten att jag åkte bräda igår?! Sjukt roligt var det och så fantastiskt vackert där uppe på berget!:) Ska nog bli några fler gånger nu under lovet får jag hoppas!:)

Ha det så Jättebra nu alla mina kära vänner:) 

PUSSS / Evelina 










I<3Montana



HEJ SWEDEN

Hej igen Bloggen!

Idag är det söndag och helgen är nästan över. Veckan har gått fort! Igår hade vi match igen, vi förlorade tyvärr... Idag har jag chillat och tränat, fy vad det är skönt att träna. ÄLskareee. Efter det så åkte jag hem till Kristi för hon hade ett Christmas party!:) trevligttrevligt.  Imorgon så har jag morning practice klockan 06.15, YES, jag är taggad! Imorgon kväll har vi en julkonsert med Kören vilket nog kommer blir superkul!:) Tisdag blir en riktig heldag med basketen, det är dubbelmöte med både tjejerna och killarna i Big Fork vilket är typ 3 timmar härifrån!!

Vi får inte lov förrän den 22a och börjar igen den 3e! Har minnsann hört att ni där hemma fick lov 17e och börjar 10e, herreguu vad ni ska vara glada! fusk! Typiskt att det är extra långt när jag är borta, men jag hoppas i alla fall att ni får en helt underbart jullov!:)

Förresten så fick jag en liten överraskning igår när posten kom, Blev jätteglad!!:):):) Tack så jättemycket C,Å,F&A och J&U :)

Ha fina dagar nu innan jul!:)

PUSSS&KRAM / Evelina




Pip and I :)


Onsdag 15 December 2010

Hej Sverige!!! :)

Tiden bara flyger iväg, kan ni fatta att det är jul om typ 1½ vecka?:O Det kan i alla fall inte jag förstå, det är ju helt galet! Det blir min första jul utan min familj hemma i Sverige och det känns lite konstigt. En jul utan allt som vanligtvis är jul för mig. Det kommer nog bli annorlunda men också väldigt roligt att få uppleva en Americansk jul för omväxlings skull:) Livet rullar på här borta och allt är fintfintfint, spelar basket och hade match igår! Vi vann i förlängning, sjukt intense match. 

Snön har smält vilket är lite trökigt men jag hoppas den kommer tillbaka innan jul:) Hade en jättebra helg, fredag- basket Lördag- basket och sen åkte vi till några famijevänner och bakade ett jättestort bröd som täckte ett helt bord och spelade spel, hade en jätteroligkväll. Söndag åkte jag och Tina till Missoula och gjorde sista julshopppingen! Det är nog rekord i att vara klar med julklappar i tid i år! Härligt.

Hoppas ni har det super hemma!

PUSS / Evelina



-Snowball

Don't forget to remember me

Heey Sweden!

I have bad news, jag kommer inte kunna skypea imorgon (söndag) för alla jag jag möjligtvis har sagt att jag ska skypea med. Måste åka och göra sista julshoppingen imorgon för det är enda dagen som funkar innan jul, hoppas ni förstår :)

Tänker på er ja.

PUSSSS / Evert


Måste man ha en rubrik också?

Hej Sverige!

 Dålig uppdatering nu men jag gör mitt bästa för att ni ska ha lite koll på vad jag har för mig i alla fall:)
Har varit massa roligheter här borta. I lördags var jag i Missolua och shoppade lite, plockade hem min bräda bland annat + köpte vinterjacka å täckbyxor. Sen blev det väl mest sånt där roligt som man måste ha men som är så tråkigt att köpa. Blev att åka tidigt hemifrån och det var så sjukt fint väder så jag hade helst bara velat vara ute eller i bergen eller så, himla härligt måste jag säga. När vi kom hem så droppade min familj av mig hos Beckmans och Ellen för som ni kanske vet så var det ju Snowball Dance i lördags. Så vi fixade oss en hel del kan jag lova och sen blev det massa kort och tillslut kom vi i alla fall iväg. Det var verkligen jätteroligt, shakea som bara den där på dansgolvet. Lyckad kväll. Söndagen blev som vanligt slapp och skön och jag gjorde väl inte mycket alls.

Veckan har varit hektisk, läxor, träningar, och igår var det christmas parade i stan så vi satt i en kompis bil på flaket med stolar och grejer och kollade på det. Idag spelade jag min första basketmatch vilket var hur roligt som helst! Och vi vann!:D Go lady hawks! Imorgon ska vi kolla på när de andra laget spelar och på lördag har vi tournament. Ska blir riktigt kul.

Nu ska jag äntligen sova så det går fortare tills jag får käka frulle för det är ju så himlans gott. Nu har jag svamlat alldeles för mycket, PUSSÅGONATT:)

Bilder kommer en annan gång( så fort jag orkar, det ta ju 1000 år att ladda upp)

Nejmen vi säger väl så då!

PUSSSSSSSSSSSs

Hur man får svenska utbytesstudenter glada






Onsdag 1 December 2010

Hej alla vänner:)
 
Nu är jag hemma i Montana igen. Eller ja, jag kom hem i söndags men det har varit så mycket att jag inte hunnit med att skriva alls. Jag hade en jättebra helg i Seattle, väldigt intensiv! Käkade Thanksgiving dinner på Torsdagen så klart, turkey, mashed potatoes, cranberry sauce, pumpkin pie och massa annat gott. Under helgen så har Dem visade mig runt i stan, och så gjorde vi en hel del shopping. Det är verkligen en jättehärlig stad!:) Dagen efter Thanksgiving är det Black friday vilket betyder att det är super-rea på jättemycket saker. Vissa affärer öppnar mitt i natten och folk är helt tokiga och kan köa i flera timmar för att vara först i kö! Så det var sjukt mycket folk överallt, helt galet. samma kväll som black friday var så kollade vi när dem tände en jättestor julgran och en stor julstjärna. Dem sjöng julsånger och allt möjligt så jag fick ju massa julkänslor! Det är typ denna dag som man drar igång julskyltningen och allt. Det har liksom redan varit julsånger på radion i två veckor, jag kommer ju vara less när det väl är julafton!
 En annan kväll så åt vi på en jättefin seafood restaungang, åt nog den godaste lax jag någonsin ätit!:) På lördagen var det 30-års fest för Heathers man Travis, så det var fullt upp hela helgen. Men det har varit hur kul som helst :)

Så nu är jag hemma igen och Basketen har dragit igång på riktigt och det känns toppen!:) Livet rullar väl på här borta kan man ju säga. Tiden bara rinner iväg, idag är det liksom första December. Nu har jag skrivit i denna blogg mer än häften av all tid som jag kommer skriva, om ni fattar vad jag menar? haha. Tiden går i alla fall ruskigt fort har jag märkt!!

Hoppas ni mår jättebra, och jag ber om ursäkt för att jag inte hört av mig så mycket till er, Familj och vänner, men jag har det i alla fall kanon så oroa er inte!:)


PUSSS & KRAM / Evelina















 

:)



RSS 2.0