FIJI Baby

Hej på er. 
Nu så, ska berätta om Fiji! Vi kom alltså till savusavu, ett superlitet ställe på den näst största ön i Fiji. Spenderade två nätter där, städade båten, spanade in staden och marknaden. 

Vi tog sen bussen till västkusten för att ta färjan till Ovalau. Bussresan var helt klart den värsta jag varit med om, men allt gick bra tack och lov. Vi kom till Ovalau och levuka där vi stannade 2 nätter. Ovalau är otroligt oturistigt på alla sätt och lät oss komma nära fiji's människor och deras kultur. Aldrig har jag mött så många vänliga och givmilda människor. Levuka var tidigare fiji's huvudstad och bjöd på cool arkitektur, lite hiking och vår första kava session. 

Vi drog sen vidare norr ut till silana village stay och byn Arovudi. Som de två enda turisterna blev vi grymt väl omhändertagna. Byn är i stort sätt självförsörjande och har allt de behöver, tak över huvudet, mat som växer i djungel, kava att dricka och en gitarr att sjunga till. Det var riktigt kul att få vara en del av deras vardag för några dagar. 

Efter Ovalau tog vi oss till den lilla paradisön leluvia, totalt annorlunda. Det är en supereliten ö med bara ett resort där vi bara hade det grymt skönt, sol, bad, snorkling, öl och god mat. Kanske den mer typiska bilden av Fiji. 

Sista dagarna spenderades på coral coast, som också var ett resort. Grymt roligt ställe med många coola travelers! Snorklade med hajar, paddlade Kayak och hade de allmänt bra. 

En natt i Nadi och sen var det dags för att flyga tillbaka till NZ. Grymt kul att få uppleva Fiji's kultur, hur annorlunda man faktiskt kan leva, så enkelt och så meningsfullt, samtidigt superskönt att få bara slappa och ha semester, absolut supernöjd med våra dagar där. Nedan följer en rejäl bildbomb!

:)

Stor puss å kram! 

bush promenad i Savusavu
Team Mariposa 
tog gummibaten till pa en liten utflykt
sista middagen pa baten, god mat, underbara manniskor
Forsta natten i vanlig sang pa 14 dagar, weeeiiihooo
fodelsedagspicknick, blev rejalt overrskade nar vi kommer upp pa toppen av det som bara ser ut som en kulle och sa mots vi av ons rugbylag som tranade infor helgens match, gotta love the unexpected. 
Levuka
alskar alla sma markets 
salana visade oss hur man vaver med cocosnotsblad
Zac och the kava Bowl
Kava session
Har blev vi serverade frukost lunch och middag varje dag, hur lyxigt som helst och sala lagade godaste maten
Kidsen fangade rakor till varan lunch
vattenfall
bush hike up till Zac´s farm
Sa har lagade man 'bread fruit' - saaaa himla gott 
lite dans performance 
Har var koket i deras hus
varldens finaste lunch, Bread fruit, rakor i vitlok och kokosnots sas med karesi och aubergine. 
byns strand
Solnedgang
En liten morgonrunda blev det, morgondopp och frulle pa stranden...en alldeles for bra morgon med andra ord
momma
Vi akte ut och fiskade med Solo, ingen fisk= ingen lunch, haha, nagra smattingar fick vi i alla fall
en liten firre
Ovalau 
Familjen tog oss med pa rugby game i Levuka
Har ar leluvia
paradiso....
Lunchdax
leluvia
 
tog kayakerna till 'Honez Moon Island'
1 h i motvind var vart besvaret
ett
tva
tre
chill
gratis taxi, tacktack
beach house, coral coast
Fiske och snorkel utflykt pa coral coast 
mumma
hej fran Tva som precis snorklat med hajar
det gick snabbt att komma tillbaka till NZ, flygplan, vilken uppfinning 

Att segla från Nya Zeeland till Fiji

Hallå. Tänkte försöka dela med mig av mina äventyr från de senaste tre veckorna, för wow, det har verkligen varit helt fantastiska dagar! Börjar med seglingen.

Lördagen den 19e maj lämnade vi Opua Marina bakom oss och satte segel mot Fiji. Sydöstlig vind, 7 knop och solsken, perfekt, ända tills jag fick en himla konstig känsla i magen. "Va vad är det här? jag blir ju inte sjösjuk" men haha där fick både jag Marion och Agathe ge efter och inse att jo det blev vi visst, och inte så lite heller. Där satt vi alla tre med varsin hink och gjorde det enda vi förmådde oss att göra, spy. Efter några timmar satte Jerome på Bob Marley's låt three little birds, och "don't Worry about a thing, 'cause every little thing gonna be alright" ljöd ut över hela båten -come on girls we are going to Fiji!! Tack Jerome. Just där kändes de närmaste 10 dagarna som en evighet, och vi kunde inte hålla oss för skatt åt den ironiska situationen, heja oss! 

Turligt nog gick sjukan över nästa dag och vi kunde njuta av resten av seglingen som visade sig skulle ta endast 8 dagar tack vare den fina vinden. Vilken upplevelse, olikt något annat jag gjort. Tänk dig, oändligt hav åt alla håll, mäktig känsla, där ute känner man sig ganska liten kan jag lova. Det var härliga, slappa dagar med massor av tid att bara vara, laga god mat, ( även fast det var en riktigt utmaning i det mycket gungiga köket) lyssna på musik och nappa i solen. 

Det jag kommer sakna mest är kanske nätterna. Vi turades om att hålla vakt, 3 timmar med tid att ha hela stjärnhimlen för sig själv, se månen gå upp över havet, se vågorna lysa upp i Violet ljus från bioluminicens varje gång båten slog mot en våg, höra vinden som ven i seglen och som fick båten att gå som en pil i mörkret, känna värmen från en kopp varm choklad i handen. Åh. 

Trots att det var härligt så var det absolut en utmaning, både mentalt och fysiskt. Konstigt att ha så mycket tid och ingenting som måste göras och man blev sjukt trött av den ständiga rörelsen på båten. Vi var alla lättade och glada när vi tillslut såg Fiji i horisonten. Wow, coolt sätt att resa på, gav absolut mersmak!

Firade med öl väl i hamnen, bra gjort team Mariposa.
 

Morgonvakt 
Frulle i soluppgången 
Fångade en ca 35 kgs wahoo, fick vara riktigt kreativ och hitta på 8 måltider med fisk, gott! 
Här spenderades mycket tid, läsa, nappa och lyssna sommarprat.
En skön eftermiddag 
Världens coolaste seglarfamilj
Två glada 
Laga mat!
Här sov vi!
 
 Puss och kram på er, nästa inlägg tillägnar jag Fiji! Hörs snart.


 
 
 
 

RSS 2.0