Update

Hej, massor har hänt, sammanfattar i bilder här nedan; 
Spenderade en härlig eftermiddag på stranden i Nelson, kanelbullefika och lära sig stå på händer och hjula vad kulUppladdning inför vandring, lax å potäter!
Blev upphämtade i båttaxi som tog oss upp längst kusten där vi påbörjade vår tvådagarsvandring i abel Tasman national park! 

Här blev vi avsläppta
En av många fina stränder på vägen

Solade en sväng på stranden när vi kommit fram till ancourage där vi ställde upp vårat tält för natten

Träffade några trevligt svenskar ( typ bara tyskar här annars!) 

Campingmiddag! 
Godmorgon! Batteriet dog=inga mer bilder men vi hade det himla bra. 

Nästa dag åkte vi vidare till kaikoura
Gick på säljakt

Söta sälar 
Sälimitation Idag kom vi till christchurch, sorglig Stad som blivit väldigt förstörd av jordbävningar. Trots sjukt skabbigt hostel så räddade vi kvällen med thaimat och öl, gött 

Nu är det natti natti för oss, i en barack, utan lampa och med skitiga golv, tur vi åker vidare imorgon! :) 

Hejhej! 
I'm in love, with a country

Hej! Massor har hänt på fyra dagar. Vi har lämnat taupo, upplevt Wellington och tagit färjan över till sydön och  picton. Wellington var helt fantastiskt för två mattokiga tjejer som oss, ett riktigt mat-mecka med charmiga caféer och grymt mysiga restauranger. Vi lyxade ordentligt och åt både en lunch och en middag ute, (för dig som inte är speciellt intresserad av mat, hoppa till nästa stycke! ) lunchen blev på en indiskt restaurang, och det var den godaste tikamasalan jag ätit, och hur bakar man ens sånt gott naanbröd?! På måndag kväll gick vi till en seafoodrestaurang som heter Shed 5 nere i hamnen, massa stiligt folk i skjorta och slips, dit in klampade vi med gympadojorna (men man behöver ju inte kolla under bordet, eller hur!?) riktigt smakupplevelse var det i alla fall, två glada och matinspirerade tjejer somnade gott den kvällen. Är otroligt imponerad av Nya zeeländarnas miljötänk, finns supermycket ekologiskt, organiskt och sånt kul. Wellington bjöd även på fin löpning, lite shopping och ett riktigt mysigt hostel med sköna människor.

Vi tog sedan färjan över till sydön, där det blev en extra natt i picton vilket vi är glada över. Gårdagen blev en dagshike på en led som heter The snout track, som taget ur en resekatalog, grymt fint. Under lunchen blev vi halft attackerade av riktiga monsterfåglar, ( ah men typ!) som snodde våran mat och drog iväg med vårat äpple, riktigt läskiga, ni skulle sett näbben på den fågeln! 

Det här är verkligen ett paradis för den som gillar att löpa. I förrgår upplevde jag min förmodligen vackraste runda någonsin, ingen bild i världen skulle nog kunna fånga den känslan! Wow. Nya zeeland fortsätter att överraska och varje nytt ställe är så himla vackert, jag undrar hur länge det kan fortsätta så här, finns det inget klimax!? 

Idag drar vi till Nelson, spännande med ett nytt ställe! Hörs! 

En skönt häng i Hamnen 
Organisk mataffär, tummarna upp
Löpning till mount Viktoria 
En fin vän på restaurang

Picton 
Hike

Hike 

Första doppet! 

Middag på hostelet igår.


Puss å hej! 
:)
Taupo!

Hej! I förrgår kom vi till Taupo som ligger precis vid lake taupo, grymt fint ställe. Första dagen hyrde vi cyklar och testade på en av många mountainbike leder som finns här, det verkar vara en riktigt cykeltokig stad! Igår gjorde vi vad som anses vara NZ bästa endagars vandring, tongariro alpine crossing på 19 km, och visst var det fint, ett riktigt månlandskap! Det är en aktiv vulkan så rätt häftigt att vara så nära! Inatt tar vi bussen söderut, Wellington next up! 

Bike trail
Hejaheja

Huka falls

Två glada tjejer
Tongariro   

Puss å hej! 

Te Puia och tamaki village

Wow, vilken dag. Började med att besöka NZ största geyser, en supervulkan som guiden sa. Riktigt häftigt att se och höra. Vi hade också turen att få se kiwisar och massa kokande lera. Under kvällen har vi varit iväg till en Māori village, lärde oss om maoriculturen, fick hangi-lagad mat, såg en haka och träffade på några trevliga indier, en riktig superdag! Har tyvärr inga bilder från kvällen men tog i alla fall några från dagen.Imorgon väntar taupo:)

 


Snabbuppdatering med lite bilder!

Resan gick grymt bra och vi har haft två helt fantastiska dagar här på Nya Zeeland! Har hunnit med att både se auckland och tagit oss vidare till Rotorua! Här kommer lite mobilbilder:

Hamnen i auckland! 
Hamnen igen
Auckland museum 
Åkt vidare till rotorua med massa varma källor, här luktar det prutt!
Dagens goda middag :)

/Evelina
Snart lyfter vi!

Sitter just nu i gaten på Arlanda och har inte riktigt greppat att vi faktiskt redan är på väg. Äntligen. Bjuder på en härligt morgontrött bild från i morse. Nu är det boardingdags! 
Eufori

Det har varit en bra sista dag i Sverige. Vaknade helspeedad vid 06 men somnade trots allt om en stund innan jag bara inte kunde ligga kvar i sängen mer. Eftersom vi blir borta över advent så fick jag bara lov att baka lite lussebullar. Mellan jäsningarna hann jag fixa klart packningen, skriva ut biljetter och kopior, städa och träffa mamma, multitasking på hög nivå! Lunchade hos mormor och morfar och införskaffade sista småprylarna på stan innan jag åkte hem. Har nog aldrig varit ute i så god tid tror jag, vid 16 vad packningen klar. Stack ut på en löptur, lätta ben, skön puls och för första gången på länge kände jag den där känslan som jag varje löppass strävar efter att känna; känslan av att kunna springa hur långt som helst. Och ja just nu skulle jag nog kunna springa två maraton på rad, så mycket spring i benen har jag, så mycket glädje som är tillbaka och så mycket pirr i magen! Om 14 timmar lyfter planet mot NZ, jag är så redo.

/Evelina
RSS 2.0