Ovanför molnen är himlen alltid blå

Hallå! 
Har tagit mig till hong kong. Lång resa 11 h 45 minuter, lyckades i alla fall sova några timmar på planet! Har annars roat mig med att börja läsa en ny bok, det är ett så himla bra tidsfördriv tycker jag! Boken heter "Analfabeten som kunde räkna" och om man gillar Jonas Jonasson tidigare bok "hundraåringen som klev ut genom föstret och försvann" så är även denna bok ett hett lästips! Cathay pacific har förövrigt imponerat, tycker att resan varit riktigt bra hittills, och så fick vi häagen dazs glass till efterrätt, bara det liksom! 
 
Nu ska jag snart boarda plan nr 3 mot Auckland, 10 h 50 minuter. Heja!  Men snart är jag framme :) 
 
Hej så länge!
 
/ E 
sockervadd och blå himmel. 
 
 
 

Tankar från arlanda

 
Hej på er! 
Sitter på arlanda med en chaite och väntar på avgång mot London-hong kong-Auckland. Visst är det väl konstigt att man kan färdas dessa avstånd på så pass kort tid, jag slutar aldrig förundras. 
 
Måste börja med att berätta att vi hade det toppen i London. Blev positivt överraskad över vilken mysig stad det är! Vi myste runt där i 4 dagar, åt god mat, var på tower of London och fick en snabbguide i lite brittisk historia - intressant! Vi gick också på en musical, "Charlie and the chocolate factory", blir alldeles lyrisk över hur duktiga de är!! Sen kikade vi in hyde park och stan så klart, lyckades faktiskt få lite julkänsla trots 13 grader varmt och körsbärsblom i parken (?) 
 
Det var med blandade känslor som jag lämnade Falun imorse. På ett sätt är jag så himla lycklig över att åka men samtidigt är det jobbigt att vara ifrån dem man tycker om, speciellt efter att ha spenderat så mycket tid tillsammans de senaste månaderna. Tiden i Falun trodde jag skulle bli jobbig, att det skulle bli som att komma tillbaka till något jag lämnat, men det blev inte riktigt så trots allt. Det var nog det jag behövde, att bara få landa, reflektera, tänka på allt som har hänt de senaste åren. Tänka på vad jag vill i framtiden genom att vara närvarande nu och få tid för mig själv. Att inte vara på väg någonstans, inte ha någon eller något jag måste passa en tid för, spendera tid med min familj. Hitta guldtillfällena när jag fått umgås med mina fantastiskta vänner. Njutit, andats. Det har varit värdefullt och engergifyllt. Jag känner tacksamhet. 
 
Nu är det dags för nya äventyr och det ska bli spännande att se var de närmaste månaderna kommer bjuda på. Landar i Auckland den 29e december och det blir några nätter på hotell innan vi planerar vår nyårstrip till Coromandel. Planen är att campa vid havet, men vet inte exakt var, det är tydligen en hemlis. 
 
Nu hoppas jag att ni njuter här hemma lite extra åt mig också, speciellt om ni åker långfärdsskridskor för det hann jag inte göra! 
 
Vi hörs i NZ!
 
/ Evelina 
 
 
Bilder från London: 
 
Fina Syrran
försöker leka skyltdocka! 
mamma!<3 
scones och te så klart! 
 
 Jag och min fina syster + choklad och jordgubbar = halleluja moment!  
 
 
 
 

Packning gånger två

Fredag, ledig och har precis insett att det inte blir mer jobb på ett tag framöver. Jag har alltså i princip tagit semester och det känns ju aldrig fel. Jag är mitt i packandet för tillfället och londonväskan blev precis klar, den blev bra, lagom mycket, jag är nöjd. NZ ryggan däremot är lite klurigare. 65 liter är inte mycket boyta när man tar hänsyn till alls som ska få plats, det måste bli rätt avskalat, vare sig man vill eller inte. Att resa light weight är en sådan härlig frihet, man kan liksom skala ner sitt liv till de absolut mest nödvändiga delarna och skippa allt det där runt omkring. Man inser att man faktiskt inte behöver speciellt mycket egetligen. Det svåra är ju att man gärna vill ha både och, fortfarande ha den där lyxen, kunna blåsa håret så där snabbt, ha en extra tröja att välja på, ett par snygga skor, en stor och härligt handduk att torka sig med efter man duschat och skrubbat sig ren med diverse skönhetsprodukter. Men nix, det går inte att kombinera. Och det kanske är det som är charmen. På något konstigt vis verkar man ändå alltid ackumulera massor med grejer på vägen, och plötsligt får allt inte plats längre...då är det bara att börja rensa i den 65 liter stora garederoben igen...
 
Har provpackat för NZ men verkar som att jag fortfarande har några saker som jag måste ge upp för att få plats ordentligt, men det var ett bra försök, långt bättre än förra gången, man lär sig. Nu är det bara småfix kvar och sen är jag redo för att släppa tankar på packning och njuta till fullo av resepirret, london och den svenska julen. 
 
Stor kram
/ E 
 
 
 
 
NZ Grejer grejer grejer 
Älskar dessa packpåsar, då vet man exakt i vilken färg man ska leta efter något man behöver! 
 
Lite London Packning 
Små förpackningar är braaa, här är några favoriter! 
 
Något som absolut inte får glömmas är ett gäng med bra böcker! Kul också att man kan byta eller ge bort när man läst klart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bryter tystnaden, HEJ!

Hej! 
Tänkte att det var dags att ta upp bloggandet igen nu när jag ska ut och resa,  tillbaka till Nya Zeeland ska jag. Det underbara land som jag redan spenderat precis ett år i. Känns helt fantastiskt att veta att jag ska dit, denna gång har jag även en helt fantastisk person som möter upp mig på flygplatsen, min pojkvän. För det blir inte alltid ( eller aldrig) som man tänkt sig och blir man kär i en kiwi så blir man. 
 
Det är 363 dagar sedan jag skrev mitt förra inlägg. Mycket har hänt, så klart. För precis ett år sedan idag landade jag i Japan. Vi bodde i Hokkaido och jobbade på en skidlodge under vintersäsongen för att kunna åka massa bräda. Alltså jag blev kär (tur man kan bli kär i hur många länder man vill! ). Otroligt annorlunda och intressant kultur, människorna, maten, arkitekturen, språket, det finns mycket som fascinerar och dit vill jag verkligen tillbaka. Ett hett resetips för alla egentligen, eftersom landet är så otroligt varierande, du kan få storslagna naturupplevelser eller storstads liv, till och med på samma dag tack vare high speed trains. Du kan välja aktivitet efter årstid, strandhäng eller puderåkning, möjligheterna till utomhusaktiviteter är obegränsade och naturen är  v a c k e r.  En stående aktivitet är så klart karaoke, den får du inte missa och har du turen att vara där på våren så är körsbärsblommningen magisk, vi missade den med bara några dagar men fick i alla fall se några träd blomma. Biljetterna till Japan är dessutom relativt billiga om du flyger från Sverige. Åk dit om du vill göra en häftig resa!!
 
Nu är jag mitt uppe i Packandet, inte det lättaste som ni säkert vet. Inte för mycket, inte för lite.  På lördag åker jag dessutom till London med Familjen! Där har jag alrdig varit så det ska bli superspännande. Om ni vart där och vill ge lite tips så dela gärna med er! 
 
Ha det fint så länge.
 
Stor Kram,
 
ps. Här kommer lite bilder från Niseko.
 
Lodgen! 
 
 
högst upp i niseko! 
kiroro!
 
 
 
powder!
I dessa kunde man köpa dricka, varm majs-soppa eller varmt kaffe/cholkad, fråga mig inte hur.
Rusutsu 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0