Söndag och svar på frågor och sånt

Hej vänner:)

Har haft en skön helg! Fredag- hemma mys. Lördag- kika killanas divisionals game, som dem tyvärr förlorade...= basketen är totalt över... söndag- hel del skype,städa,tvätta,träna,baka:) inget annat nytt direkt för tillfället:)
Här kommer i alla fall svar på lite frågor, hoppas att det hjäpler er!:) Kul att ni gillar min blogg!


PUSS / Evelina


1."Hur hanterar du din hemlängtan?"
- Jag försöker att hålla mig sysselsatt när det blir jobbigt så jag inte har tid att tänka så mycket. Sen är det viktigt att vara positiv och tänka på allt som man faktiskt får ut av sitt år här. Efter varje jobbig period så blir man bara starkare och man lär sig något varje gång, så hemlängtan är bra på ett sätt. Den får en att uppskatta allt där hemma väldigt mycket. För mig funkar det att ha kontakt med dem där hemma också, då känns det bättre, Men inte för mycket och inte för lite, det är en balansgång man får klura ut :)

2. "Har du upplevt några kulturkrockar och i så fall vad?"
- jo det händer rätt ofta. Vet inget riktigt bra exempel men dem har ju en del värderingar som skiljer sig mot vad de flesta svenskar har. Istället för att tycka att det är konstigt så är det i alla fall bättre att vara öppen för deras sätt att göra saker.  Det kan vara allt från vilken tid på dynget dem duschar till hur dem inte äter med kniv, hah:) 

3. "Hur trivs du på High School?"
- Jag trivs jättebra verkligen, det är väldigt annorlunda mot sverige men jag gillar det. Sporterna är en väldigt stor del av skolan och det är så mycket mer än bara plugg som kretsar kring skolan. Annars så tycker jag personligen att själva klasserna är mycket enklare än hemma, det är väldigt enkelt att få bra betyg:)

4." Vad saknar du mest med Sverige?"
- Oj massor, men bortsett från Familj och vänner så är det nog maten, hah:) Annars är det mest allt sånt där som man inte tänkte på att man hade/gjorde. Småsakerna som fyller ens vardag och som betyder mer än man tror. 

5."Vad är det konstigaste någon har frågat dig i usa om sverige? :))))"
- haha oj, typ om vi har bilar och hundar, man får en hel del knasiga frågor, men ibland tror jag inte riktigt att dem tänker innan dem frågar:)

6."Ifall du fick ändra på någonting innan du åkte, vad skulle det vara? Alltså, tillexempel ta med dig mer godis."
- Jag kan börja med att berätta att jag tog med mer än två kg godis och nu i efterhand känns det lite onödigt...Jag käkade inte ens upp allt, och sen har min familj skickat godis när dem har skickat paket så jag har inte ens riktigt saknat svenska godis jättemycket. I början vill man i alla fall testa alla nya saker som USa har att erbjuda, så ta inte med för mycket;) Annars är det nog inget jag glömde att packa med, och det man glömmer kan man ju köpa här för det är sjukt billig shopping !:D

7." Dina första månader verkade vara väldigt jobbiga, ångrade du dig att du åkte?"
- Nej jag ångrade aldrig att jag åkte, men jag undrade nog ett tag om jag verkligen skulle fixa det här. Det var nog värst när jag liksom insåg att jag verkligen var här och inte skulle få se min familj och vänner på 10 månader. Man kommer alltid att ha ups and downs och man ska vara berädd på att det förmodligen förr eller senare kommer vara tufft. Men man kommer alltid ur det och jag lärde mig mycket under den första jobbigt tiden.

8."-Hade du för höga förhoppningar innan du åkte?"
- Jag försökte att vara realistisk och inte ha några förhoppningar alls, men det är svårt. Från början var det nog lite annorlunda mot var jag hade tänkt mig. Man ska inte riktigt tänka att det kommer bli "high school musical" (Även om vissa saker är väldigt likt)Men efter ett tag inser man att ingens år är den andras likt och man ska inte jämföra med andras utbytessår, gör ditt år till det bästa:)

9."Hur bra är ditt basketlag i usa?"
- svårt att säga, vet inte vad jag ska jämföra med. Vi är en B-skola, C är den minsta och det går upp till dubbel A. Vi är helt okej, inget topp lag men okej liksom;) hah.

10. "När du kom dit, fick du göra en audition till basketlaget innan då?"
- Nej vi är en så pass liten skola så vi hade inga tryouts, men jag vet att om du kommer till en större skola så har ni förmodligen det. Det finns tre nivåer, C-team, JV, and Varsity:)

11. "Hur lång är du?"
-Jag är 163 cm lång!

Om ni ska åka så lycka till! Ni kommer få det aaawesome!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0