I'm in love, with a country

Hej! Massor har hänt på fyra dagar. Vi har lämnat taupo, upplevt Wellington och tagit färjan över till sydön och  picton. Wellington var helt fantastiskt för två mattokiga tjejer som oss, ett riktigt mat-mecka med charmiga caféer och grymt mysiga restauranger. Vi lyxade ordentligt och åt både en lunch och en middag ute, (för dig som inte är speciellt intresserad av mat, hoppa till nästa stycke! ) lunchen blev på en indiskt restaurang, och det var den godaste tikamasalan jag ätit, och hur bakar man ens sånt gott naanbröd?! På måndag kväll gick vi till en seafoodrestaurang som heter Shed 5 nere i hamnen, massa stiligt folk i skjorta och slips, dit in klampade vi med gympadojorna (men man behöver ju inte kolla under bordet, eller hur!?) riktigt smakupplevelse var det i alla fall, två glada och matinspirerade tjejer somnade gott den kvällen. Är otroligt imponerad av Nya zeeländarnas miljötänk, finns supermycket ekologiskt, organiskt och sånt kul. Wellington bjöd även på fin löpning, lite shopping och ett riktigt mysigt hostel med sköna människor.

Vi tog sedan färjan över till sydön, där det blev en extra natt i picton vilket vi är glada över. Gårdagen blev en dagshike på en led som heter The snout track, som taget ur en resekatalog, grymt fint. Under lunchen blev vi halft attackerade av riktiga monsterfåglar, ( ah men typ!) som snodde våran mat och drog iväg med vårat äpple, riktigt läskiga, ni skulle sett näbben på den fågeln! 

Det här är verkligen ett paradis för den som gillar att löpa. I förrgår upplevde jag min förmodligen vackraste runda någonsin, ingen bild i världen skulle nog kunna fånga den känslan! Wow. Nya zeeland fortsätter att överraska och varje nytt ställe är så himla vackert, jag undrar hur länge det kan fortsätta så här, finns det inget klimax!? 

Idag drar vi till Nelson, spännande med ett nytt ställe! Hörs! 

En skönt häng i Hamnen 
Organisk mataffär, tummarna upp
Löpning till mount Viktoria 
En fin vän på restaurang

Picton 
Hike

Hike 

Första doppet! 

Middag på hostelet igår.


Puss å hej! 
:)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0